Autor Wątek: Rangi  (Przeczytany 2074 razy)

redlof

• Jr. Member
  • **
Rangi
« dnia: Lutego 16, 2022, 04:45:09 pm »
Wypadałoby poprawić skrypt bo po zdobyciu rangi  "mistrz. gen." i nazbieraniu odpowiedniej ilosci punktów na nowo stajesz się generałem dywizji.

Administrator

• Administrator
  • Full Member
Odp: Rangi
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 21, 2022, 12:37:08 pm »
Poważnie? ;) Wydaje mi się, że wszystko jest ok, bo tutaj wyświetlają się rangi w zależnosci od pkt https://testywp.pl/ranks.php. Możesz podać usera, któremu źle pokazuje range?

redlof

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 26, 2022, 10:34:34 am »
Poważnie? ;) Wydaje mi się, że wszystko jest ok, bo tutaj wyświetlają się rangi w zależnosci od pkt https://testywp.pl/ranks.php. Możesz podać usera, któremu źle pokazuje range?
To nie jest tak, ze zle pokazuje rangę
 Wejdz chociazby na ranking i zobacz, ze GERIT który jest dwugwiazdkowym generałem jest wyżej w rankingu niz st.szer. WOŹNIAK który jest czterogwiazdkowym generałem.
Czym to jest spowodowane? Tym, ze skrypt jest troche dziwnie napisany i awanse wygladaja tak, ze zostajesz:
GENERAŁEM jednogwiazdkowym, dwógwiazdkowym, trzygwiazdkowym, czterogwiazdkowym po czym spadasz do jednogwiazdkowego (ale jestes juz wyzej w rankingu z powodu wiekszej ilosci punktów) i awansujesz znowu do czterogwiazdkowego.
No, mam nadzieje, ze napisałem to w takim sposob, ze idzie to zrozumiec.

Administrator

• Administrator
  • Full Member
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 26, 2022, 09:11:03 pm »
Ranga rośnie od momentu rejestracji i zliczane są wg odpowiedniej punktacji za robienie testów MONo, Własnych i Ironman.
Punkty za sezon są liczone osobno, niezależnie od rangi. W tym sezonie tylko za MONo w określonym czasie. Ktoś może mieć wysoką rangę wcześniej zrobioną, a teraz w sezonie robi niewiele testów i ma mało pkt, ale rangę wysoką. W przypadku GERITa, on zarejestrował się na początku sezonu i z tego co widzę robi testy codziennie w sporej ilości ;).
Jakiś czas temu dodałem rangi Mistrzowskie, które są odpowiednio przypisane do generałów i mają podobne grafiki, i mistrz gen brygady faktycznie ma jedna gwiazdę, ale jest to wyższa ranga niż 4 gwiazdkowy gen.
Może mógłbym popracować nad inną grafiką lub nazwą dla tych mistrzowskich? ;)

redlof

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 07, 2022, 07:11:50 pm »
Faktycznie... Nie zauwazylem tej ramki... Czy powinieneś nad nią popracować? Niekoniecznie. Jest ładna.
Juz chyba bardziej wolałbym zeby Ironman był wkomponowany w główną stronę monotestów bo na ta chwile wyglada jakby była czyms zupełnie innym

Administrator

• Administrator
  • Full Member
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 10, 2022, 10:59:25 pm »
Juz chyba bardziej wolałbym zeby Ironman był wkomponowany w główną stronę monotestów bo na ta chwile wyglada jakby była czyms zupełnie innym
Jest to kolejna rzecz do przerobienia. Ironman jest z innych czasów ;), realizowałem pomysł nie patrząc na wygląd, miało działać i tak juz zostało. Z MONo dzieli tylko bazę z pytaniami.